Έχεις SSL στο site σου; Αν όχι, τον Ιούλιο ο Google Chrome θα το χαρακτηρίσει "Not Secure". Προστάτεψέ το τώρα, Δωρεάν, με κάθε πακέτο Shared Hosting.

Arrow up
Arrow down

Social Media

Τι είναι το Social Media Marketing;

To Social Media Marketing (SMM) είναι μια μορφή Internet marketing και αφορά τη χρήση των sites κοινωνικής δικτύωσης από μια εταιρεία με σκοπό την αύξηση της επισκεψιμότητας στην ιστοσελίδα της ή τη γενικότερη προσέλκυση προσοχής γύρω από την εταιρεία ή τα προϊόντα της. Στόχος του SMM είναι η διάδοση της αναγνωρισιμότητας ενός brand (brand awareness) ή η προώθηση συγκεκριμένων προϊόντων μέσω της δημιουργίας περιεχομένου, το οποίο οι χρήστες των social media θα μοιραστούν με το κοινωνικό τους δίκτυο, βοηθώντας έτσι την εταιρεία να αυξήσει την προβολή ενός brand, αλλά και να προσεγγίσει περισσότερους πελάτες. Με άλλα λόγια, το SMM συνίσταται στην προώθηση των ιστοσελίδων μέσω της αυξημένης προβολής τους στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης μέσω ενός συνόλου δραστηριοτήτων που εξασφαλίζουν τόσο δωρεάν όσο και επί πληρωμή επισκέπτες στην ιστοσελίδα μιας εταιρείας, οι οποίοι προέρχονται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο αριθμός των δωρεάν επισκεπτών αυξάνεται από δραστηριότητες όπως το blogging, η ανάρτηση status updates στο προφίλ μιας εταιρείας στα κοινωνικά δίκτυα, η συμμετοχή σε ομαδικές συζητήσεις, η ανάρτηση βίντεο, φωτογραφιών και viral περιεχομένου, η παροχή ανατροφοδότησης από τους χρήστες και η συμμετοχή τους σε διαγωνισμούς και ψηφοφορίες, η χρήση sharing buttons, κ.λπ., ενώ οι επί πληρωμή επισκέπτες εξασφαλίζονται μέσω των διαφημιστικών ενεργειών που οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης επιτρέπουν στις εταιρείες να χρησιμοποιήσουν. Το SMM θεωρείται πιο στοχευμένη μορφή marketing, γι' αυτό και είναι πιο αποτελεσματικό στη δημιουργία brand awareness.

Γιατί Social Media Marketing;

Τα κοινωνικά δίκτυα αναπτύσσονται με ταχύτατους ρυθμούς. Με τον αριθμό των συχνών χρηστών των social media να αυξάνεται συνεχώς, η βιομηχανία των social media βρίσκεται σε μια άνευ προηγουμένου άνθιση και οι εταιρείες που θα βγουν κερδισμένες είναι μόνο αυτές που θα εκμεταλλευτούν στο έπακρο τις δυνατότητες των social media. Στις μέρες μας, όλες οι επιχειρήσεις χρειάζεται να αξιοποιήσουν τα κατάλληλα για τις ίδες μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μιας και το κοινό-στόχος τους είναι βέβαιο ότι χρησιμοποιεί κάποια από τα δημοφιλή κοινωνικά δίκτυα. Επιπλέον, το ίδιο αυτό κοινό αλληλεπιδρά με τα αγαπημένα του brands και συνδέεται με αυτά σε πολλά και διαφορετικά επίπεδα. Έτσι, η παρουσία σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δε θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση των πωλήσεών σας μόνο, αλλά και τη δυνατότητα να δημιουργήσετε συνδέσμους με τους πελάτες σας και να τους εξυπηρετήσετε σε ένα πιο υψηλό επίπεδο. Σύμφωνα με σχετικές έρευνες, το 71% των καταναλωτών είναι πιο πιθανό να προτείνει μια μάρκα με την οποία είχε μια θετική εμπειρία στα social media, ενώ περίπου το 69% των ενηλίκων χρησιμοποιεί τα social media, με τη χρήση των social media μέσω κινητού τηλεφώνου να αυξάνεται κάθε έτος ανά 30%.

Social Media Marketing & Μεγάλες Επιχειρήσεις

Τα Social Media αποτελούν ένα new age μέσο με τεράστια βάση καταναλωτών, από το οποίο δεν γίνεται να απουσιάζουν τα διάσημα brands. Οι ενέργειες που πραγματοποιούνται στο διαδίκτυο στα πλαίσια του Social Media Marketing συνδυάζονται με τις offline ενέργειες marketing και διαμορφώνουν μία ολοκληρωμένη επικοινωνία marketing. Ο ανοιχτός διάλογος που αναπτύσσεται στα Social Media, εξανθρωπίζει το brand ισχυροποιώντας το brand loyalty των πελατών.